Daktuinen

Een daktuin van hoveniersbedrijf Leurs

Voor daktuinen bent u bij ons aan het juiste adres, wij kunnen u een totaal pakket aanbieden: aanvragen van subsidies, leveren en plaatsen van de materialen en evt. eenonderhoudscontracten.

Hoveniersbedrijf Leurs houdt alle facetten van dak & geveltuinen in eigen beheer.

Wij verzorgen de aanleg of renovatie van sedumdaken, kunnen onderhoud aan uw dak- of geveltuin verrichten, maar ook een volledig nieuwe daktuin realiseren. Wij kunnen U ook behulpzaam zijn bij de aanvraag van eventuele subsidies voor deze projecten.

Natuurlijk kunt u ons altijd bellen of mailen voor meer informatie.

Wij zijn dealer van onderstaande leveranciers van groene daken:

Voordelen van onze daktuinen

Onderstaand de belangrijkste voordelen van een daktuin, op een rij:

  • U kunt een groen dak vrijwel overal toepassen
  • Het heeft een isolerende werking.
  • U hoeft er weinig onderhoud aan te doen.
  • Filteren van CO2-uitstoot
  • Regenwater wordt eveneens gefilterd
  • Het is te plaatsen op ieder dak, zolang het dak dit mag dragen.
  • Er zijn veel subsidies beschikbaar (u kunt tot wel 50 procent subsidie ontvangen)
  • De levensduur van uw dakbedekking kan 2 tot 3 keer worden verlengd.
  • Vrijblijvende prijsopgave.

Sedum daken

Het meest voorkomende groenproduct op daken is een sedum dak. Dit is een product dat steeds meer voorkomt. Het is een relatief goedkoop product met een hoge functie voor de natuur. Een sedum dak is onderhoudsvriendelijk en altijd groen, met het hele jaar door verschillende seizoenskleuren.

Openbare daktuin / privé daktuin

Buitenleven in de stad wordt steeds belangrijker nu de functies van parken in steden veranderen. Er wordt veel meer geleefd in een park, en onderzoeken wijzen uit dat het buitenleven veel belangrijk is dan gedacht. Er zijn tal van mogelijkheden om uw dak om te toveren tot een daktuin. Denk dan aan een tuin met terrassen, gazon, vlonders, waterpartijen, beplantingsvakken, etc. Bij de Openbare daken komt dit ook steeds vaker voor. Een gezamenlijke Openbare daktuin, waar ieder op zijn eigen manier van de natuur kan genieten. Voor de één een inspiratie voor de studie, voor de ander een unieke plaats om zijn werk uit te kunnen voeren.

Voor een daktuin is het echter wel belangrijk dat het dak een gewicht van minimaal 250KG per m2 mag dragen. Over het algemeen kunt u dit op de bouwtekening van een gebouw terugvinden. Komt u hier niet uit dan helpen wij u graag verder. Bel 0294-252231.

Andere diensten

Alle facetten van de tuinaanleg houdt Hoveniersbedrijf Gé Leurs in eigen beheer: tuinrenovatie, vijvers en waterpartijen, bestrating, ...
Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?