Senioren

Écht zorgeloos genieten met een onderhoudsvriendelijke tuin

Wilt u graag een mooie, sfeervolle tuin maar hebt u niet de tijd of mogelijkheden om deze te onderhouden? Dat kan, met een onderhoudsvriendelijke tuin, in Het Gooi en omstreken aangelegd door Hoveniersbedrijf Leurs. U geniet van volop groen en comfort, maar de tuin wordt zo aangelegd en beplant dat er nauwelijks of slechts eenvoudig onderhoud nodig is. Een cadeautje aan uzelf.

Wel het groen, niets hoeven doen

Een groene, rustige, comfortabele tuin is een waardevolle toevoeging aan iedere woning. Wanneer u behoefte hebt aan buitenlucht, hoeft u dan immers niet op de fiets of in de auto te stappen. Maar niet iedereen heeft de middelen of zin om een tuin te onderhouden. Misschien werkt u fulltime of bent u niet (meer) zo goed ter been. Moeten bukken of knielen om te zaaien of onkruid te wieden is dan gewoon niet handig en prettig. U schakelt Hoveniersbedrijf Leurs in om samen met u een onderhoudsvriendelijke tuin te ontwerpen waar u niet of nauwelijks naar om hoeft te kijken.

De eindeloze mogelijkheden

U kunt kiezen uit talloze opties. Zo is daar de vraag of u gaat voor gras, kunstgras of bestrating. Het voordeel van een tuin met kunstgras is natuurlijk simpel: het uiterlijk is net zo fris en groen als echt gras, maar het behoeft geen enkel onderhoud. Bestrating heeft weer andere voordelen: u kunt er een terras op installeren, hebt er weinig tot geen omkijken naar en u kunt er op met bijvoorbeeld een rollator of rolstoel. Bovendien zijn er soorten bestrating waarbij de ruimte tussen de tegels zó nauw is, dat onkruid geen kans krijgt. Ook speciale onkruidwerende voegen zijn een mogelijkheid. Zo beschikt u over een vrijwel onderhoudsvrije tuin.

Voor bewoners die onderhoud geen probleem vinden, maar lichamelijk niet (meer) in staat zijn om te bukken of knielen, zijn verhoogde plantenbakken een mooie uitkomst. Het voordeel van plantenbakken ten opzichte van open grond is dat er minder kans is op onkruid, beestjes en vervelende uitlopers. En wanneer de bakken verhoogd worden, kunt u de planten gemakkelijk snoeien en bewateren. Dit is bijvoorbeeld een uitkomst voor ouderen met groene vingers - tuinieren kan immers ook een heel ontspannende bezigheid zijn.

Onderhoud uitbesteden

Wilt u geen of weinig omkijken hebben naar uw tuin, maar past een onderhoudsvriendelijke tuin niet bij u? Dan kunt u ook gaan voor een meer weelderige tuin en Hoveniersbedrijf Leurs in Het Gooi en omstreken inschakelen voor het onderhoud. Ga bijvoorbeeld voor een ontspannende relaxtuin. Wij komen dan periodiek of incidenteel uw tuin snoeien, maaien en bezaaien. Zo hebt u er evengoed geen omkijken naar, terwijl u wel geniet van fris gras en bloeiend groen.

Wij komen graag bij u langs om uw wensen voor een onderhoudsvriendelijke tuin te bespreken en de tuin te bekijken. Dit bezoek is geheel vrijblijvend. Maak een afspraak door te bellen naar 0294-25 2231. Wilt u meer weten over onze service, twijfelt u of kunstgras in uw tuin wel handig is of hebt u een andere vraag? Dan kunt u ons ook een bericht sturen. Wij hopen binnenkort bij u aan de slag te kunnen gaan.

Wilt u meer informatie? Heeft u vragen?